Tiltrekk og behold arbeidskraft med et sterkt employer brand

Attraktive arbeidsgivere har lettere for å rekruttere nye medarbeidere. Hele 83% av spurte ledere er enige i at et sterk employer brand i stor grad påvirker evnen til å ansette de beste kandidatene. Dette er fordi folk jobber for kulturer, og ikke selskaper. Deres oppfatning av deg som arbeidsgiver er av avgjørende betydning. Både kandidater og de som rekrutterer, sier at selskapskulturen er en av de viktigste faktorene for valg av arbeidsgiver. Og kanskje noen ganger det vanskeligste å kommunisere. 

Hva er employer branding?

Employer branding handler i stor grad om å kommunisere bedriftens styrker til målgruppen. Alle selskaper har et employer brand, enten man vil eller ei. Gjennom systematisk arbeid over tid vil selskapet ditt kunne sikre seg en posisjon som en attraktiv arbeidsgiver, og på den måten være i stand til å tiltrekke og beholde de beste hodene.

Det handler først og fremst om hvilke fordeler som gjør arbeidsplassen attraktiv, om å finne de gode historiene og fortelle disse på en måte som appellerer til målgruppen du ønsker å tiltrekke deg, i kanaler der de befinner seg.

Hvorfor er employer branding viktig?

Fordelene ved å jobbe med employer branding er mange. Det bidrar blant annet til å:

  • Redusere “time to hire”
  • Tiltrekke de beste kandidatene
  • Redusere turnover
  • Skape sterke ambassadører for selskapet
  • Styrke selskapets omdømme og merkevare som arbeidsgiver

Hvordan kan Dfind bidra?

Rådgivning: 

Vi er opptatt av å skape verdi, med utgangspunkt i selskapets ståsted og behov. Sammen blir vi enige om hvordan samarbeidet skal se ut. Vi bidrar gjennom hele kandidat - og medarbeiderreisen med konkrete tiltak knyttet til det å tiltrekke, utvikle og beholde gode medarbeidere. Eksempler på dette kan være utvikling av selskapets medarbeiderløfte (EVP) eller optimalisering av eksisterende rekrutterings- og onboardingsprosesser.

Landingsside:

Synlighet er nøkkelen til suksess i et vanskelig kandidatmarked. Vi setter opp en egen nettside som viser frem medarbeiderne deres, bedriftskulturen og hvorfor potensielle kandidater skal jobbe hos akkurat dere. Vi setter også opp en betalt kampanje i sosiale medier som sikrer at målgruppen besøker siden.

Tilbake til hovedside for organisasjonsutvikling

illustrasjonsbilde av pokalen

Randstad Employer Brand Research 2023

Undersøkelsen Randstad Employer Brand Research er verdens største uavhengige HR-undersøkelse. I Norge har vi har intervjuet over 3000 norske arbeidstakere om spørsmål knyttet til arbeidsliv, som forventninger til lønn, motivasjon for å bytte jobb, forskjell på kjønn og andre spørsmål knyttet til arbeidsliv og employer branding.

last ned rapporten
illustrasjonsbilde av pokalen

Vieri sin suksessformel med employer branding

Vieri er en av Norges 50 raskest voksende tech-selskaper. Den sterke veksten har ført til et behov for å få flere dyktige medarbeidere med på laget. Kombinasjonen av et sterkere employer brand, sammen med et effektivt søk etter kandidater, har vært suksessformelen i deres rekrutteringsprosesser.

les hele referansen

Vår kontaktperson for employer branding

Ingeborg Tharaldsen

Advisor