Produktleder, data- og analyseplattform

Publisert
Oslo
Ansettelsesform
fast
Søk nå

Stillingsopplysninger

Publisert
Referanse
376276
Arbeidssted
Oslo
Ansettelsesform
fast
Sektor
Privat
Kontaktperson
Frid Aulund
Telefonnummer
+4793408023
E-post
frid.aulund@dfind.no
Søknadsfrist
Snarest
Søk nå

Bli med å skape vår nye data- og analyseplattform i sky!

«Med sky blir vi mer effektive, treffsikre og øker vår utviklingshastighet» Dette er vår skyvisjon som skal bidra til at vi tar bedre og mer datadrevne beslutninger. For å få til det, etablerer vi nå en skyplattform for data- og analyse,  og ser etter en produktleder som kan lede arbeidet på tvers av organisasjonen. 

Hos oss blir du en del av et stort og etablert in-house tech-miljø (snikskryt: ett av Norges største). Med over 350 ansatte, som jobber med utvikling, design, data engineering, machine learning, kunstig intelligens og testing, kan vi love deg et topp fagmiljø. Samtidig gir rollen deg mulighet til å bygge opp et eget fagområde og til å påvirke hvem du skal legge ut på (sky)reisen sammen med. Det beste av to verdener - eller hva? For deg som trigges av å kunne påvirke, utfordre og skape, er dette starten på en større reise med stort  utviklingspotensial. 

Vi vet at når vi gjør nye ting, kommer vi også til å gjøre feil. Vår holdning til dette er at vi lærer av det – og så prøver vi igjen. For oss er teknologi svært viktig, men folka er enda viktigere. Vi ønsker oss derfor en kollega som vil spille en sentral rolle i utformingen av den nye skyplattformen der evne til kommunikasjon, samhandling og prioritering har mye å si. Kanskje er dette deg?

Rollen innebærer at du leder styringsgruppen for vår nye dataplattform, og rapporterer til konserndirektør for Produkt, data og analyse, Jon Holtan. 

Hovedoppgavene dine vil være å:

 • utvikle plattformstrategi, visjon og veikart
 • utforske nye markedsmuligheter opp mot brukerbehov
 • ha tett dialog med brukerne (fra utviklere til sluttbrukere) og kunne sette sammen autonome og agile team for å optimalisere det som skaper forretningsmessig verdi for Fremtind
 • styre og prioritere backlog i samsvar med funksjonelle behov og tjenestebehov som viser seg å ha sterk grad av fellestrekk på tvers av flere domener
 • levere verdi til forretning, noe som krever en bred og inngående forståelse av organisasjonen og hvilke mål vi skal oppnå.
 • være bindeledd mellom vår datadrevne strategi og operasjonelle aktiviteter 

For å lykkes i rollen som produktleder for data- og analyseplattform, tror vi du har noe erfaring fra tilsvarende dataplattform-prosjekter i sky. Din evne til å tilpasse kommunikasjonen, skape forankring og vekte prioriteringer i en rolle med mange interessenter, vil også være essensielt - og vi gleder oss til å høre om dine erfaringer!

Du vil fungere som en brobygger og oversetter, og vil binde sammen behov fra forretningen til teknologi og data - og visa versa. God forretningsforståelse og kompetanse i hvordan data og analyse kan skape verdi i Fremtinds forretnings- og arbeidsprosesser vil også være viktig. 

De beste grunnene til å bli en del av oss er at vi

 • gir deg gode utviklingsmuligheter i en organisasjon og et fagfelt som har stor betydning og som vil endre seg med tiden. 
 • har et mangfoldig og inkluderende arbeidsmiljø 
 • har en egen kulturambassadør som inviterer til sosiale sammenkomster og bidrar til at vi har det gøy sammen 
 • digger å hjelpe hverandre og har det gøy sammen på fagdager, skaperdager, hackathons og Javazone 
 • har rom for å være oss selv og en kultur for å ta vare på hverandre 
 • tilbyr fleksibelt arbeidssted med mulighet for å jobbe på hjemmekontor når det passer 
 • har lokaler som er tilrettelagt for ansatte med redusert funksjonsevne 
 • har gode forsikrings- og pensjonsordninger og gunstige lånebetingelser gjennom Sparebank 1

Lurer du på noe, ta kontakt med Frid Aulund på 93408023 eller frid.aulund@dfind.no og Eirik Strandkleiv på 99634396 eller eirik.strandkleiv@dfind.no. Eller send oss din CV ved å klikke på SØK, så hører du fra oss. 

Om arbeidsgiver

Fremtind er Norges tredje største forsikringsselskap, men vi har ambisjoner om og jobber for å bli nummer én i bransjen. Vårt viktigste oppdrag er å hjelpe og motivere folk til å ta vare på helsen, verdiene og omgivelsene sine – og vi skal være der når det trengs. Dette gjør vi gjennom smart bruk av teknologi og utvikling av nye tjenester. Vi har over  1 000 ansatte som hver dag jobber med å lage produkter og tjenester som betyr noe i folks liv. Fremtind er eid av SpareBank 1 og DNB, og gjennom bankene har vi dialog med store deler av Norges befolkning – det gir oss påvirkningskraft.