Head of Accounting

Publisert
Trollåsen
Ansettelsesform
fast
Søk nå

Stillingsopplysninger

Publisert
Referanse
383813
Arbeidssted
Trollåsen
Ansettelsesform
fast
Sektor
Privat
Kontaktperson
Ann-Kristin Thømt
Telefonnummer
+4795774641
E-post
ann-kristin.thomt@dfind.no
Søknadsfrist
Snarest
Søk nå

Liker du å strukturere og se resultatet av ditt arbeid? Da vil vi ha deg med på laget!

Regnskaps- og økonomifunksjonen i Det Norske Myntverket har vært outsourcet fram til nå. I forbindelse med etableringen av en nordisk enhet, som Myntverket inngår i, ønsker vi å insource funksjonen og inkludere den i et felles kompetansemiljø innen regnskap og økonomi i Samlerhuset Nordic.

I rollen har du et overordnet og operativt ansvar for regnskaps- og økonomifunksjonen i selskapet. Den første tiden vil rollen være preget av et prosjekt med å etablere en inhouse funksjon, sette gode og dokumenterte prosesser og rutiner, i tillegg til å etablere gode rapporteringsrutiner. Dette innebærer også en systemkonvertering fra Axapta til SAP (S/4 HANA) som resten av konsernet bruker.

Du jobber tett med daglig leder for Myntverket og blir hennes finansielle sparringspartner. Du støtter henne med økonomiske analyser, innsikt og beslutningsinformasjon. I det pågående utviklingsprosjektet samarbeider du tett med Finance Manager for Norden og økonomimiljøet generelt.

Du vil sitte sammen med økonomi- og regnskapsmiljøet for konsernet på Rosenholm Campus ved Kolbotn, som ligger 15 minutter fra Oslo sentrum. Selve Myntverket har sin aktivitet og produksjon i Kongsberg. I rollen bør du regne med noe tid til opplæring- og møtevirksomhet i Kongsberg.
 

Dine ansvarsområder og arbeidsoppgaver blir blant annet å ha:

 • Overordnet og operativt ansvar for økonomi- og regnskapsfunksjon
 • Bidra inn som en viktig finansiell sparringspartner for daglig leder
 • Sikre en strukturert og sømløs overgang fra ekstern regnskapsfører
 • Videreutvikle effektive finansielle prosesser og rutiner i Myntverket og dokumentere disse
 • Sentral i prosjektgruppe i forbindelse med insourcing av regnskaps- og økonomifunksjonen i Myntverket og overgang til nytt ERP-system (SAP)
 • Ansvarlig for periodisk rapportering, budsjett og prognoser 
 • Likviditetsstyring og analyser. Løpende prosjekter knyttet til lønnsomhet, kostnads- og lagerstyring
 • Kontaktpunkt mot revisor

Hvem ser vi etter?

Vi ser etter deg som har relevant økonomisk bakgrunn og erfaring som for eksempel senior regnskapsfører eller regnskapssjef. Det er et ekstra pluss om du har erfaring med Axapta, SAP, systemimplementering eller forbedringsprosjekter. 

Du passer godt sammen med oss om du er en strukturert og resultatorientert person. I tillegg er det en fordel om du er pålitelig, positiv og imøtekommende.


Her er litt om hva vi tilbyr:

 • En synlig og viktig rolle med mye ansvar og mulighet til å påvirke
 • Faglig og personlig utvikling
 • Et solid og lønnsomt konsern med store planer
 • Være en del av et dyktig økonomiteam i Norden
 • Et godt arbeidsmiljø og raske beslutninger
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger, pluss gode betingelser


Våre medarbeidere syns vi har et godt arbeidsmiljø på Rosenholm Campus. Noe av det vi tror gjør det ekstra godt, er at vi gir medarbeidere muligheter og støtter deres utvikling. Fordi vi er en gruppe mennesker som bryr oss om hverandre. Vil du få mer innblikk i vårt arbeidsmiljø? Les mer på vår karriereside: https://samlerhuset.ansetter.no/

Har du noen spørsmål? Ta gjerne kontakt med Ann-Kristin Thømt i Dfind på tlf. 957 74 641, mail: ann-kristin.thomt@dfind.no eller Ørjan Gamst på tlf. 957 29 725, mail: ørjan.gamst@dfind.no

Søknader behandles fortløpende. Alle henvendelser vil bli behandlet konfidensielt.

Om arbeidsgiver

Samlerhuset er det ledende selskapet i Europa innen produksjon og salg av mynter og samleobjekter. Vi er etablert i 15 land, inndelt i ulike regioner. Vårt formål er å skape samlerglede og formidle historie. Vi ønsker at folk skal få mer innsikt i historie, kultur og samfunnsaktuelle temaer gjennom samlerobjektene vi tilbyr. Samlerhuset og Det Norske Myntverket ønsker å bidra til et bærekraftig samfunn. Vi produserer mynter i sølv og gull og ønsker derfor å være en pådriver for ansvarlig gruvedrift. Vi har mange ulike partnerskap, og er stolt av vårt langsiktige samarbeid med Alliance for Responsible Mining (ARM). Det Norske Myntverket hadde sin oppstart i 1686 som Den Kongelige Mynt i Kongsberg. Vår plassering er den samme, men mye innen produktutvikling har utviklet seg siden den gang. Vi eier hele verdikjeden, som betyr at alle fagområder samarbeider som et lag med bruk av teknologi for å videreutvikle oss. Samlerhuset-Gruppen omsatte for 1,35 mrd NOK i 2023 med et EBITDA-resultat på 70 mill NOK. Bli bedre kjent med oss her: https://samlerhuset.ansetter.no/