Send via e-post til en venn

Virksomhetsarkitekt

Publisert
Drammen
Ansettelsesform
fast
Søk nå

Stillingsopplysninger

Publisert
Referanse
217449
Arbeidssted
Drammen
Ansettelsesform
fast
Sektor
Offentlig
Kontaktperson
Pål Andre Lyngheim
Telefonnummer
+4792632230
E-post
pal.lyngheim@dfind.no
Søknadsfrist
20. september
Søk nå

Bli med på en landsomfattende digitaliseringsreise på norske veier!

Bli med på en landsomfattende digitaliseringsreise på norske veier! Statens Vegvesen søker virksomhetsarkitekter. 

Divisjon IT har et helhetlig ansvar for at all digitalisering i Vegvesenet gjøres framtidsrettet, smidig og sikkert på tvers av etatens fagområder. Divisjonen ivaretar utvikling av etatens digitale kanaler og tjenester, er en partner for fagsiden og en pådriver for innovasjon og utvikling av nye, brukervennlige løsninger. Fagsiden støttes fra idé til realisering, med smidige prosjekter og leveranser. Divisjonen har fem avdelinger: Styring, Utvikling, Produkter og tjenester, Infrastruktur og drift, og Brukernær IT. Divisjonen har 310 medarbeidere over hele landet, med hovedkontor i Drammen. Som virksomhetsarkitekt vil du være med på å sikre at Statens vegvesen lykkes i gjennomføringen av IT-prosjekter. Avdelingen har nøkkelkompetanse innen prosjektledelse, løsningsarkitektur, testledelse, utvikling, og brukerutforming. Vi jobber i stor grad i tverrfunksjonelle DevOps-team og har godt etablerte eksterne og interne skyplattformer som vi lanserer tjenestene våre på.

Statens vegvesen skal bli enda mer datadrevet og kundeorientert for å møte endringer innen mobilitet og transport. Divisjon IT har et helhetlig ansvar for digitalisering i Statens vegvesen og virksomhetsarkitektene har en sentral rolle i dette arbeidet. Virksomhetsarkitektur er et viktig verktøy for å planlegge, visualisere og transformere dagens organisasjon for å kunne møte fremtidens utfordringer. Samferdselssektoren står midt i et paradigmeskifte hvor man skal utvikle fremtidens transportsystem og mobilitetsløsninger. Dette skal gjøres i tråd med internasjonale mål om bærekraft og reduserte klimagassutslipp. 

Som virksomhetsarkitekt er du sentral i å forstå dagens behov, i tillegg til å planlegge reisen til et enda mer datadrevet og digitalt Statens vegvesen. Gjennom dette arbeidet bidrar vi til å utvikle virksomheten slik at vi effektivt kan løse vårt samfunnsoppdrag. Du vil arbeide i et team med fire virksomhetsarkitekter som jobber tett sammen med fagdivisjonene. Du vil være en del av et spennende kompetansemiljø hvor vi vektlegger god kommunikasjon og aktiv kunnskapsdeling. Gjennom en god helhetsforståelse bidrar vi til å videreutvikle ideer og behov for effektive, digitale tjenester for trafikanter og næringslivet.
 

Hos oss får du muligheten til å:  

  • Være ansvarlig for å utarbeide og følge opp etatens målbilder og implementeringen av disse
  • Bistå i porteføljestyring og forbedringsprosesser
  • Bidra i operasjonalisering av virksomhetsarkitektur i etaten
  • Forvalte og videreutvikle virksomhetsarkitekturen som et fagområde i Statens vegvesen
 

Vi tror du er nysgjerrig, liker faglige utfordringer og trives med å se helhet, konsekvenser og muligheter. I det daglige er du selvgående og tar gjerne initiativ til å forstå, forklare og løse store og små problemer. Du er fleksibel, har stor gjennomføringsevne og er en strateg. Det er en fordel hvis du har en bachelor eller master, men personlig egnethet vil bli vektlagt. 

Videre håper vi at du har erfaring med å utarbeide strategier, målbilder og veikart. Du har kanskje vært en brobygger og prosessdriver i virksomhetsutviklingen og du er dyktig til å visualisere og presentere komplekse problemstillinger. Tidligere har du gjennomført ulike analyser og utredninger, og du er trygg på arkitekturstyring. Skulle du likevel ikke ha denne erfaringen men du har jobbet i konsulentbransjen, ønsker vi gjerne å ta en prat med deg.

Statens vegvesen mener at inkludering og mangfold er en styrke.
Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV,  eller innvandrerbakgrunn, vil vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker fra disse gruppene, må du oppfylle visse krav. Hvis du tilhører en av disse gruppene, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss for å gjøre oss oppmerksomme på dette.


Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak fra offentlig søkerliste. Du vil bli varslet om dette.

Arbeidssted er i utgangspunktet i Drammen eller Trondheim, men vi har kontorer andre steder i Norge som også kan være aktuelt. I Drammen er vi i ferd med å etablere et stort teknologimiljø i et nytt og lekkert kontorbygg; Drammen Stasjon Business Center. Kontorbygget vårt er universelt utformet, så om du har en funksjonsnedsettelse, bruker rullestol eller andre hjelpemidler, får du det fint her hos oss! I tillegg tilbyr vi fleksible ordninger tilknyttet arbeidstid og avspasering, konkurransedyktige betingelser og gode utviklingsmuligheter. 

Vil du vite mer om denne rollen? Ta kontakt med vår rådgiver i Dfind, Pål Andre Lyngheim på e-post pal.lyngheim@dfind.no eller Jacob Bruun på jacob.bruun@dfind.no. Rekrutteringsprosessen med intervjuer vil starte snarest etter sommerferien.

Om arbeidsgiver

Divisjon IT har et helhetlig ansvar for at all digitalisering i Vegvesenet gjøres framtidsrettet, smidig og sikkert på tvers av etatens fagområder. Divisjonen ivaretar utvikling av etatens digitale kanaler og tjenester, er en partner for fagsiden og en pådriver for innovasjon og utvikling av nye, brukervennlige løsninger. Fagsiden støttes fra idé til realisering, med smidige prosjekter og leveranser. Divisjonen har fem avdelinger: styring, utvikling, produkter og tjenester, infrastruktur og drift, og brukernær IT. Divisjonen har 310 medarbeidere over hele landet, med hovedkontor i Drammen. Utviklingsavdelingen sikrer at Statens vegvesen lykkes i gjennomføringen av IT-prosjektene våre. Avdelingen har nøkkelkompetanse innen prosjektledelse, løsningsarkitektur, testledelse, utvikling, og brukerutforming. Vi jobber i stor grad i tverrfunksjonelle devopsteam og har godt etablerte eksterne og interne skyplattformer som vi lanserer tjenestene våre på.