Senior Advisor - Business Intelligence

Publisert
Oslo
Ansettelsesform
fast
Søk nå

Stillingsopplysninger

Publisert
Referanse
309775
Arbeidssted
Oslo
Ansettelsesform
fast
Sektor
Organisasjoner
Kontaktperson
Robert Larsen
Telefonnummer
+4794878163
E-post
robert.larsen@dfind.no
Søknadsfrist
16.03.2023
Søk nå

Norsk Folkehjelp søker Senior Advisor, Business Intelligence

Som Senior Advisor, Business Intelligence i Norsk Folkehjelp vil du være systemansvarlig for organisasjonens ERP-system og Business Intelligence løsning. Du vil ha ansvaret å sikre  god forvaltning av regnskaps- og økonomidata, og bruke innsikt til å utvikle og vedlikeholde rapporter, maler og integrasjoner. Videre vil du videreutvikle og vedlikeholde våre rapporteringspakker, samt vårt budsjett- og prognoseverktøy.

Du vil få synlig og veldig sentral rolle rolle hos oss, og jobbe tett med controlling/analyse, regnskap og IT. Rollen passer for en som ønsker å sitte i grensesnittet IT/Økonomi og trives med å utvikle styringsinformasjon og gode rapporter/løsninger for beslutningsstøtte i hele organisasjonen.

Stillingen som Senior Advisor, Business Intelligence er sentralt plassert i vår seksjon for Controlling og rapporterer til Head of Controlling.

Noe reising til Norsk Folkehjelps utekontorer må påregnes.

Dette er de viktigste oppgavene du får ansvaret for:

 • systemansvar for organisasjonens ERP-system, Unit4 (Agresso), samt Power BI og Agresso Web Info 
 • utvikling og vedlikehold av gode og effektive rapporteringspakker/løsninger for controlling, regnskap og de forskjellige utekontorene
 • eie, vedlikeholde og utvikle Norsk Folkehjelps verktøy for prognose og budsjett  
 • opplæring og veiledning, inkl. tilgangsstyring, i bruk av rapporter og analyseverktøy for både hovedkontoret og de forskjellige utekontorene, samt helpdesk for Unit4
 • utarbeide og gjennomføre analyser både på eget initiativ og på oppdrag fra controlling/utekontorer
 • bistå controlling i måneds- og årsrapporteringen, samt budsjettprosessen
 • sikre et godt grensesnitt og samarbeid med organisasjonens IT-avdeling

Vi tror du har:

 • høyere utdannelse innen økonomi/regnskap. Gjerne Master/Siviløkonom
 • minimum sju års erfaring fra management consulting, regnskap, financial controller, revisjon eller lignende, samt erfaring med utvikling av regnskapsrapporter
 • erfaring med ERP, gjerne Unit4 
 • interesse for teknologi og enkel programmering
 • erfaring med databaser, eksterne datakilder samt drift og utvikling av BI-verktøy
 • god regnskapsforståelse og erfaring med budsjettarbeid
 • ønskelig med donor- og bistandforståelse, og gjerne erfaring med ideelle organisasjoner 
 • norsk og engelsk kompetanse både muntlig og skriftlig

Vi tror at du som vil lykkes best: 

 • har gode analytiske egenskaper, tar initiativ, samt god helhetsforståelse
 • har gjennomføringsevne, veldig endringsvillig og er ansvarsbevisst
 • er flink på relasjoner, evner å skape tillit innad i teamet og på tvers i organisasjonen  
 • er god på kommunikasjon
 • er selvgående, men opptatt av å bidra til et godt team som deler kunnskap og spiller hverandre gode 
 • har erfaring fra kontinuerlig forbedring og implementering av nye systemer/teknologi/ERP er en fordel

Hvorfor jobbe hos oss?

du får en spennende og interkulturell arbeidsplass i moderne kontorlokaler i hjertet av Oslo, 5 uker ferie, fleksitid, mulighet for inntil 2 dgr/uke hjemmekontor, ekstra fridager ifm jul og påske.

Alle medarbeidere skal i sine stillinger i Norsk Folkehjelp bidra til å realisere organisasjonens til enhver tid overordnede mål slik de kommer til uttrykk i prinsipprogram, handlingsplaner. Stillingsbeskrivelsen kan endres etter dialog med stillingsinnehaveren.

Før du søker...ber vi deg om å lese nøye gjennom Norsk Folkehjelps Etiske retningslinjer, Safeguarding policy og Anti-Corruption Policy, som du finner på våre nettsider: https://folkehjelp.no/om-norsk-folkehjelp/etikk. Dersom du blir tilbudt denne stillingen, vil du bli bedt om å signere en egenerklæring om Safeguarding i tillegg til våre Etiske retningslinjer og en Taushetserklæring.

Høres dette ut som noe du har lyst til å være med på? Da vil vi veldig gjerne høre fra deg og ber deg sende inn din CV og søknad, i henhold til GDPR, via www.dfind.no. Om du har noen spørsmål, er det bare å ta kontakt med Dfind ved Robert Larsen (robert.larsen@dfind.no, +47 948 78 163) eller Joachim Claeson (joachim.claeson@dfind.no, +47 400 21 542)

 

Alle henvendelser vil bli behandlet konfidensielt og vi oppfordrer til å søke snarest, da søknader vil bli behandlet fortløpende.


 

Om arbeidsgiver

Norsk Folkehjelp ble stiftet i 1939 som fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vår visjon er Solidaritet i praksis, og vi jobber for å bedre folks levekår og bidra til et demokratisk, rettferdig og trygt samfunn. Vi har rundt 14000 medlemmer i Norge og 2500 ansatte i Norge og internasjonalt, og vi arbeider i mer enn 30 land over hele verden. Norsk Folkehjelp jobber med internasjonalt utviklingsarbeid, humanitær mine- og eksplosivrydding, førstehjelp og redningstjeneste samt internasjonal solidaritet, anti-rasisme og inkludering. I alle våre aktiviteter og programmer har vi kontinuerlig fokus på å redusere vår klima- og miljøpåvirkning.