Løsningsarkitekt - Fellestjenester

Publisert
Oslo
Ansettelsesform
fast
Søk nå

Stillingsopplysninger

Publisert
Referanse
324065
Arbeidssted
Oslo
Ansettelsesform
fast
Sektor
Privat
Kontaktperson
Frid Aulund
Telefonnummer
+4793408023
E-post
frid.aulund@dfind.no
Søknadsfrist
Snarest
Søk nå

Vil du bygge bro mellom eksisterende løsninger og fremti(n)dens behov?

Fremtind Forsikring søker en erfaren løsningsarkitekt til å videreutvikle selskapets Fellestjenester. 

Som løsningsarkitekt vil du være en viktig bidragsyter til å forme og realisere selskapets strategi om å være ledende på teknologi og bærekraft, og bidra til å gjøre hverdagen til kundene våre enklere og tryggere. I denne rollen vil du være ansvarlig for å sikre at selskapets Fellestjenester leverer verdi til kunder og distributører gjennom forretningsorientert, kostnadseffektiv og driftsstabil arkitektur. Vi tror du må kunne sette deg inn i komplekse problemstillinger, som kan utfordre det etablerte og bygge bro mellom eksisterende løsninger og fremtidige behov. For å kunne lykkes med dette har du erfaring fra tilsvarende oppgaver med å omsette komplekse forretningsbehov til teknisk løsningsdesign, gjennom anvendelse av ulike arkitekturstiler.

“Som løsningsarkitekt har man stor påvirkningskraft på hvordan arkitekturen i selskapet skal utvikle seg. Ditt overblikk og dine anbefalinger vil ha stor betydning”  Bo Reimer, Sjefsarkitekt - Fremtind Digital

Fremtind har et stort, internt teknologimiljø på godt over 200 teknologer, organisert i kryssfunksjonelle team, som arbeider tett med de ulike forretningsenhetene i å levere verdi for kunder og distributørene som er Sparebank 1 og DNB. 

Under Fellestjenesters ansvarområde ligger; integrasjonsplattform, utviklingsplattform, kundemaster, dokumentproduksjon, elektronisk arkiv, telefoni/chatbot, CRM og kampanjeløsning. 

Du vil oppleve korte rapporteringsveier og lite byråkrati hvor du får stor betydning for å levere løsninger som støtter virksomhetens strategiske veivalg på Fellestjenester. Du vil oppleve mange faglige, gode diskusjoner hvor du og din forståelse for arkitektur og evne til å kunne definere målarkitektur, vil være avgjørende for å skape løsninger som passer i den større sammenhengen. Siden samhandling og din rolle som prosessdriver er viktig, er det derfor essensielt at du er god på å kommunisere, se helheter, men også har evne til å jobbe selvstendig. 

Ansvar:

 • Sette deg inn i forretningen for å identifisere sentrale drivere som påvirker arkitektur og løsninger
 • Basert på behovene – vurdere, anbefale og dokumentere løsningsarkitektur og roadmap for Fellestjenestene. Utfordre oss gjerne – kan vi gjøre det enklere eller smartere? Vårt interne arkitekturmiljø bistår deg gjerne!
 • Være en aktiv pådriver for at målbildene realiseres, herunder bindeledd og kravstiller til leveranseteamene
 • Sikre at endringsinitiativene som gjennomføres ikke bare moderniserer gammel arkitektur, men bidrar til å skape merverdi for forretningen
 • Delta aktivt i, og bidra med kunnskap og nysgjerrighet, i fag- og besluttende fora

De beste grunnene til å bli en del av oss er at vi:

 • har rom for å være oss selv og en kultur for å ta vare på hverandre
 • gir deg gode utviklingsmuligheter og rom til å utvikle deg sammen med dyktige kollegaer
 • er nysgjerrige på teknologi, og satser på tek-miljøet vårt
 • har gode forsikrings- og pensjonsordninger, og gunstige lånebetingelser
 • har en egen kulturambassade som inviterer til sosiale sammenkomster og bidrar til at vi har det gøy sammen
 • tilbyr fleksibelt arbeidssted innenfor visse rammer, det vil si at det er greit at du innimellom jobber fra hjemmekontor eller andre passende steder
 • har et mangfoldig og inkluderende arbeidsmiljø
 • lokaler som er tilrettelagt for ansatte med redusert funksjonsevne

Dersom du har meninger om hva som trengs for å lykkes med å etablere en forretningsorientert og kostnadseffektiv arkitektur - er du den vi søker etter. 

Vil du være med på et spennende eventyr og ta del i å forme fremtiden til et selskap som ønsker å gjøre en forskjell? Bli enda bedre kjent med oss her: viansetter.dfind.no/fremtind-losningsarkitekt

Vår samarbeidspartner på denne rekrutteringen er Dfind. Kontakt Frid Aulund eller Pål Andre Lyngheim for eventuelle spørsmål. Besøk også denne siden for å lese mer om rollen.


 

Om arbeidsgiver

Fremtind er Norges tredje største forsikringsselskap, men vi har ambisjoner om og jobber for å bli nummer én i bransjen. Vårt viktigste oppdrag er å hjelpe og motivere folk til å ta vare på helsen, verdiene og omgivelsene sine - og vi skal være der når det trengs. Dette gjør vi gjennom smart bruk av teknologi, datafangst og utvikling av nye tjenester. Vi har nærmere 1 000 ansatte som hver dag jobber med å lage produkter og tjenester som betyr noe i folks liv. Fremtind er eid av SpareBank 1 og DNB, og gjennom bankene har vi dialog med store deler av Norges befolkning - det gir oss påvirkningskraft.