Financial Risk Controller

Publisert
Stavanger
Ansettelsesform
fast
Søk nå

Stillingsopplysninger

Publisert
Referanse
301957
Arbeidssted
Stavanger
Ansettelsesform
fast
Sektor
Privat
Kontaktperson
Silje Finnskog Jensen
Telefonnummer
+4747304857
E-post
silje.finnskog.jensen@dfind.no
Søknadsfrist
asap
Søk nå

Sjelden mulighet med finansiell risikostyring av energi

Financial Risk Controller

 

Dette er kanskje den mest spennende controllerstillingen Lyse noen gang har hatt!

Ja det er store ord, men strømpriser påvirker økonomien samtidig som samfunnet er avhengig av elektrifisering for å nå klimamålene. Som den viktigste leverandøren på strøm i regionen trenger vi derfor en ny analytisk lagspiller som tar ansvar for risikostyringen av våre finansielle energiprodukter. 

Financial Risk Controller har et sentralt og viktig ansvar for: 

  • controlling av all handel med finansielle instrumenter og bilaterale avtaler på kjøp av energi
  • kartlegging, måling og rapportering av all risikoeksponering
  • å videreutvikle og ivareta porteføljesystem for sammenstilling og risikoovervåking

Ut over dette vil du som Financial Risk Controller bistå konsernet i periodevise rapportering og selskapsrevisjon, samt bistå Lyse Energi AS i produktutvikling i økonomistyring av fremtidens energiprodukter, og til forbedring og automatisering av dataflyt for alle relevante energiprodukter.

Rollen er på mange måter nøkkelrollen for at vi skal lykkes med å tjene penger i Lyse. Strøm er et homogent produkt, og da må vi lykkes i å ha kontroll på det finansielle markedet. 

Du blir en del av et faglig tungt og svært kompetent økonomi- og finansmiljø i Lyse AS, samtidig som du får dyktige og litt nerdete kollegaer i Lyse Energi som bryr seg om kundene og de muligheter som energi kan gi. Rollen vil ha et tett samarbeid med Lyse Energi AS sine søsterselskap; Lyse Neo AS og Lyse Produksjon AS i tillegg til konsernet. 

Dette er mye mer enn en tradisjonell controller-rolle. Vi krever ikke at du har lang erfaring fra tilsvarende rolle, men vi krever relevant høyere utdannelse innen økonomi / finans, erfaring fra revisjonshus eller fra controlling og analysearbeid fra konsern eller matriseorganisasjon. Vi har lyst til å komme i kontakt med deg som er initiativrik, har god kommersiell forståelse og faglig interesse for finansielle instrumenter og risikoovervåking. I tillegg vil det være en stor fordel om du er nysgjerrig på energimarkedet og fremfor alt er en skikkelig god kollega. Stillingen rapporterer til Økonomisjef i Lyse Energi. 

 

Kjenner du deg igjen i noe av teksten over? Da vil vi veldig gjerne høre fra deg.

Dette er en sjelden men også dagsaktuell karrieremulighet, i et stort konsern i vekst, som er en del av det grønne skiftet.

For mer informasjon eller spørsmål kontakt Dfind AS ved Business Area Manager, Silje Finnskog Jensen på silje.finnskog.jensen@dfind.no eller Senior Advisor, Cathrine Silgjerd Leiros på cathrine.leiros@dfind.no 


 

Om arbeidsgiver

Lyse er et norsk industrikonsern med virksomhet innen energi, telekommunikasjon og infrastruktur. Med over 100 års vannkrafthistorie er Lyse blant landets største produsenter av fornybar vannkraft. Nasjonalt har konsernet blitt en betydelig utfordrer innen fiberbasert bredbånd og vi leverer produkter og tjenester under merkevarene Altibox, Ice og Smartly. Til grunn ligger arbeidet med bygging og utvikling av samfunnskritisk infrastruktur, som muliggjør elektrifiseringen og digitaliseringen av Norge. Konsernet med hovedkontor i Stavanger har virksomhet i Norge og Danmark og teller i 2022 over 1700 ansatte. Konsernet er heleid av 14 kommuner og vår verdiskaping går tilbake til fellesskapet.Lyse Energi er et datterselskap i Lyse-konsernet og leverer strøm, lading og energitjenester til bærekraftige hjem og bedrifter. Vi har store ambisjoner og skal bidra til vår tids viktigste miljø- og klimaprosjekt; elektrifiseringen av Norge. Energimarkedet utvikler seg raskt og konkurransesituasjonen tilspisser seg, samtidig som ny teknologi muliggjør nye digitale tjenester som lar kundene redusere sitt energiforbruk og klimaavtrykk.Les mer på www.lyse.no