ESG Manager

Publisert
Bergen
Ansettelsesform
fast
Søk nå

Stillingsopplysninger

Publisert
Referanse
310614
Arbeidssted
Bergen
Ansettelsesform
fast
Sektor
Offentlig
Kontaktperson
Yngvild Hjetland
Telefonnummer
+4793855766
E-post
yngvild.hjetland@dfind.no
Søknadsfrist
snarest
Søk nå

Vil du lede an i det grønne skiftet som vår ESG Manager?

Om stillingen

Argentum i Bergen søker nå en ESG Manager som kan lede og utvikle ESG- og bærekraftsarbeidet i et statlig eid norsk investeringsfond.

Argentum bidrar til bærekraftig verdiskapning gjennom lønnsomme investeringer og ved å stille høye krav til fondene de investerer i. Hensynet til god ESG har lenge vært viktig for selskapet, og blir enda viktigere fremover. Klare mål og ambisjoner om å levere i henhold til Parisavtalen er en sterk driver.

Selskapet ønsker derfor å styrke dette arbeidet ved å søke etter en engasjert leder for fagområdet. I rollen vil du vil få ansvar for å ta ledelsen og sette Argentum i førersetet inn i det grønne skiftet. Å jobbe med ESG i dag innebærer en del nybrottsarbeid, men også svært meningsfulle arbeidsoppgaver. Stillingen er nyopprettet og du vil være en viktig støttespiller for selskapets ledelse og styre og rapportere til selskapets CEO. 
 

Ansvarsområder:

 • Bidra til å utvikle selskapets strategi og håndtering av klimarisiko i porteføljen
 • Videreutvikle ESG- og bærekraftsstrategien for selskapet
 • Ansvarlig for ESG due diligence i forkant av investeringer i private equity-fond
 • Ansvarlig for å følge opp Argentums medlemskap i relevante bærekraftsfora både nasjonalt og internasjonalt
 • Du vil være ansvarlig for å utforme og videreutvikle Argentums bærekraftsrapportering
 • Ansvarlig for opplæring og rådgivning internt 
 • Holde organisasjonen oppdatert på aktuell regelverksutvikling


Vi ønsker oss en kollega som er

Engasjert og relasjonsskapende og som brenner for ESG og bærekraft, gjerne med erfaring fra finansbransjen. Du trives med å sette i gang og ta initiativ, og motiveres av utfordringer. Dine analytiske evner gjør at du kan sette deg inn i nye saker og hente ut essensen både av tall- og tekstmateriale. Det du brenner for evner du å formidle på en klar og tydelig måte. 


Vi søker deg med

 • Høyere relevant utdannelse på bachelor- eller masternivå. Erfaring kan kompensere for manglende utdannelse
 • Minst fem års relevant erfaring
 • Kjennskap til relevant regelverk knyttet til ESG og bærekraft
 • God tall- og verbal forståelse 
 • Arbeid fra liknende virksomhet som finans, bank, pensjon, forsikring, kapitalforvaltning er ønskelig, men ikke et krav
 • Erfaring fra utviklingsarbeid vil være viktig
 • Behersker norsk og engelsk skriftlig og muntlig 

 

For den rette kandidaten 

Tilbyr vi en meget spennende og nyopprettet stilling i en organisasjon i kontinuerlig utvikling. Stillingen gir gode muligheter for både faglig og personlig utvikling, og du vil bli en del av et kompetent fag- og arbeidsmiljø med dyktige og engasjerte kollegaer. Organisasjonen er lokalisert sentralt i Bergen med kort avstand til kollektivknutepunkt. Det tilbys konkurransedyktige betingelser.

Argentum gjennomfører bakgrunnssjekk på aktuelle kandidater via vår samarbeidspartner Semac AS, www.semac.no. Ytterligere spørsmål kan stilles til våre kontaktpersoner.

Høres dette spennende ut, ta gjerne kontakt med våre rådgivere i Dfind: Leif Thoring på tlf. 913 68 810 eller Yngvild Hjetland på tlf. 938 55 766. Alle henvendelser vil bli behandlet konfidensielt.

Søknader vil bli behandlet fortløpende.


 

Om arbeidsgiver

Argentum ble opprettet i 2001 med mål om å skape konkurransedyktig avkastning og et mer velfungerende kapitalmarked for unoterte selskaper. Selskapets kjernekompetanse er evaluering og seleksjon av aktive eierfond og fondsforvaltere. Investeringene fordeler seg på oppkjøpsfond (buyout) og venturefond. Selskapet forvalter også kapital for profesjonelle investorer som pensjonskasser, stiftelser og formuende, noe som bidrar til å tilføre mer risikokapital til markedet. Argentum har siden oppstart investert 24,5 milliarder kroner i 242 fond og over 1300 selskaper. Per Q2 2022 er selskapets årlige PE-avkastning 15,8 prosent siden etablering, målt etter forvaltningskostnader og før egne kostnader. Avkastningen er 14,3 prosent justert for egne kostnader. Vi har kontorer i Bergen og Oslo med totalt ca. 30 ansatte.