Virksomhetsarkitekt

Publisert:
20.03.2020
Sted:
Oslo
Kategori:
IT, Teknologi og Telecom
Fagområde:
Virksomhetsarkitekt
Ansettelsesform:
Fast
Referansenummer:
184947
Søknadsfrist:
15.04.2020
Kontakt:
Pål Andre Lyngheim
Telefonnummer:
+47 926 32 230

Arkivverket søker nå en initiativrik virksomhetsarkitekt som skal bidra til ambisjonen om å bli en drivkraft til digitalisering av forvaltningen.

 

Hos Arkivverket blir du en del av en hyggelig gjeng som alle brenner for å gjøre et viktig og spennende samfunnsoppdrag for Norge, nemlig å sørge for at data som blir skapt i dag er tilgjengelig om 1000 år. I tillegg gir Arkivverket både deg og meg som innbyggere innsyn i vår egen historie, og fremover blir det enda viktigere å utvikle løsninger som er relevant for vår fremtid. Organisasjonen har mange spennende oppgaver foran seg og skal nå utvide enheten for Planlegging og arkitektur, med en virksomhetsarkitekt som skal bidra inn i et bredt fagmiljø sammen med dedikerte kolleger.

 

Regjeringen satser på Arkivverket, som skaper nye muligheter for innovasjon, utvikling og teknologi. De siste årene har Arkivverket gått fra å håndtere mest papir til og håndtere mest data.

 

Rollen og arbeidsoppgaver:

Som virksomhetsarkitekt vil du inngå i avdelingen Innovasjon- en fremoverlent enhet med stor takhøyde, delingskultur og godt samarbeid. Din rolle blir sentral i å drive ulike innovasjon- og utviklingsprosesser, der du får jobbe med spennende utfordringer og løsninger. Arbeidsoppgavene spenner bredt; fra å videreutvikle rammeverk for informasjonsarkitektur, modernisere arbeidsprosesser til å skape innovative tjenester og løsninger for sluttbrukere av Arkivverkets tjenester. Du vil jobbe med å identifisere mål, behov, virkemiddel i de ulike prosjekter og å binde strategi og utviklingstiltak sammen.. I Arkivverket er det en sterk kultur for å jobbe tverrfaglig og i team, der kommunikasjon og å spille hverandre gode er en stor del av hverdagen.

 

Arkivverket har mange spennende prosjekter og tiltak, og våre to hovedsatsninger er etablering av en nasjonal fellesløsning for langtidslagring og publisering og mer automatisert dokumentasjonsforvaltning. I tillegg til dette har vi spennende oppgaver innen orden i eget hus, deling av data og maskinlæring.

 

Hva tilbyr Arkivverket?

Vi er en kompetent organisasjon med et tverrfaglig miljø bestående av prosjektledere, arkitekter, IT-utviklere, tjenestedesignere, jurister, samfunnsvitere og historikere som holder til i trivelige lokaler på Sognsvann, med umiddelbar nærhet til offentlig transport, natur og treningsmuligheter. Din hverdag vil bli variert og du vil jobbe med spennende produkter med stor samfunnsmessig verdi. Du får muligheter for trening i arbeidstiden og fleksibel arbeidstid.

 

Vi ser etter deg som evner å se helheten i arkitektur og kan utfordre slik at vi sammen kan skape systemer som støtter vårt samfunnsoppdrag.


Vi ser helst at du har:

  • relevant høyere utdannelse fra universitet eller høyskole
  • erfaring med virksomhetsarkitektur, fortrinnsvis fra større og komplekse organisasjoner
  • erfaring fra digitaliseringsprosesser og oppgaver knyttet til forbedring og optimalisering av tjenester
  • god teknologiforståelse, erfaring fra analyse og utvikling av virksomhetsprosesser
  • kjennskap til mye brukte arkitekturrammeverk og Archimate
  • kjennskap til samspillet mellom arkitektur og prosjektprosesser, aktuelle metoder og standarder for IT utvikling og informasjonsforvaltning
  • flytende norsk språk, både muntlig og skriftlig.

Som person er du innovativ, nytenkende og sulten på en utfordring. Du er en lagspiller men er samtidig ikke redd for å ytre dine synspunkter. Du holder deg oppdatert på teknologi og trenger, du deler gjerne din kunnskap, tar initiativ, viser løsningsfokus og er opptatt av gode brukeropplevelser.

 

Ta gjerne kontakt med Dfind ved Anniken Moore på tlf: 489 99 366 eller e-post: anniken.moore@dfind.no eller Pål-Andre Lyngheim på tlf: 926 32 230 eller e-post pal.lyngheim@dfind.no for en uforpliktende prat. Grunnet situasjonen i Norge med Korona-virus kjører vi prosessen som normalt, men alle intervjuer og møter gjennomføres via video så langt dette lar seg gjøre.

 

Vi oppfordrer alle kvalifiserte personer til å søke uavhengig av kulturell bakgrunn, alder, hull i CV eller funksjonsevne.

 

Stillingen lønnes som seniorrådgiver.

 

Opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten, jf offentlighetsloven § 25. Søkere vil i tilfelle bli forhåndsvarslet om dette.