Sikkerhetsarkitekt - Infrastruktur

Publisert:
01.11.2019
Sted:
Oslo
Kategori:
IT, Teknologi og Telecom
Varighet:
Fast
Søknadsfrist:
25.11.2019

Brenner du for IT sikkerhet og ønsker en sentral rolle i Norges største pensjonsselskap? Gjennom endringsprogrammet “New pension plattform” skal KLP styrke konsernets satsning innen kundeorientering og digitalisering. De har spennende planer og sikter på å bli den mest effektive markedsaktøren innen pensjon og pensjonsrådgivning. Endringer i markedet og nye teknologiske muligheter krever modernisering og fornyelse av IT-porteføljen, og trenger dermed flere gode spiller på laget. De ønsker seg en engasjert sikkerhetsarkitekt som kan ta ansvar for sikkerhetsløsningene i KLP’s fremtidige produkter og plattform. Trigges du av nytenkning og god ivaretakelse av sikkerhet i alle nye og moderniserte IT løsninger? Sikkerhet er viktig for Norges største pensjonsselskap og har en god forankring helt til styrenivå i KLP.

Som sikkerhetsarkitekt hos KLP får du være med på skape noe, sette retning og påvirke fremtidige løsninger. Du får jobbe i ett av de største endringsprogrammene i bransjen, hvor du kommer inn for å definere og utvikle de rette løsningene. Ønsker du å jobbe innen sikkerhet med et langsiktig perspektiv hvor fokus ikke er på neste kvartalsrapport eller aksjekurs, men å skape verdi for eierne på en økonomisk, effektiv og samfunnsansvarlig måte, er KLP et meget godt alternativ.

Arbeidsoppgaver

  • Designe og implementere IT-sikkerhetsarkitektur innen infrastruktur, i samarbeid med globale aktører innen sikkerhet
  • Koordinere, gjennomføre og delta i risikovurderinger/sårbarhetsanalyser i linjeorganisasjonen og i prosjekter
  • Rådgivning innen sikkerhet og beredskap, herunder informasjonssikkerhet og risikohåndtering 
  • Gjennomføre sårbarhetsscanninger, identifisere og oppfølging av evt. funn
  • Bistå prosjektledere i å ivareta og planlegge sikkerhet i prosjekter

 I tillegg vil du være en aktiv deltaker i et incident response team, samt holde i og arrangere penetrasjons-/sikkerhetstester for infrastruktur. Du vil drive holdningsskapende arbeid internt og være pådriver for at selskapet forholder seg til de gjeldende lover og retningslinjer iht GDPR, personvern, informasjonssikkerhet og evt. andre relevante reguleringer. Du vil utarbeide, innføre og sørge for etterlevelse av sikkerhetsprinsipper. Gjennom ditt arbeid vil du bidra til å videreutvikle sikkerhetskulturen i selskapet.

 Kvalifikasjoner

  • Bred teknologisk erfaring med vekt på infrastruktur, og inngående kunnskap om klassisk nettverkssikkerhet og sikkerhetsarkitektur
  • Kjennskap til ett eller flere av domenene innen CIS rammeverket
  • Positivt med erfaring fra tekniske grener som penetrasjonstesting og sikkerhetsovervåkning
  • Fordel med relevante sertifiseringer som CISM, CISSP, GPEN eller andre tekniske sertifiseringer innen området, men ikke et absolutt krav

Det kan være mange veier inn i denne rollen. Annen relevant erfaring kan også være fra sikkerhet i datasentre, Log Management, SOC og SIEM, samt sikkerhetsovervåkning og hendelseshåndtering. Eller så har du kanskje jobbet med Identity & Access Management og sikkerhet i skytjenester? Da vil vi gjerne også høre fra deg. 

Personlige egenskaper
For å lykkes i stillingen må du trives i en selvstendig rolle, hvor du identifiserer stakeholders og trekker på nødvendige ressurse for å få jobben gjort. Du er løsningsorientert, nysgjerrig og pådriver til forbedringer. I tillegg er vi ganske sikker på at du er engasjert og levende opptatt av ditt fagfelt. 

KLP tilbyr
Hos KLP vil du få en spennende rolle hvor du vil jobbe på tvers av divisjoner og forretningsområder, ha mange interessenter og tenke sikkerhet inn i det store bildet. KLP er i en spennende bransje med mange transaksjoner, sensitive personopplysninger og høyt krav til sikkerhet. De setter pris på sine ansatte og ønsker å investere i videreutvikling, blant annet gjennom kurs, sertifiseringer og konferanser. Du vil bli en del av et godt arbeidsmiljø med dyktige og motiverte medarbeidere i attraktive lokaler i Bjørvika. Du kan trene, parkere sykkelen, spise god mat i en super kantine når du er på jobb, samt bruke firmahytter i inn- og utland. I tillegg til konkurransedyktig lønn og gode arbeidsbetingelser kan de selvfølgelig tilby pensjons- og forsikringsordninger få kan konkurrere med. 

Har du lyst til å være med på en reise som er godt forankret hos ledelsen med et ønske om å bygge “state of the art”-løsninger sammen med noen av de fremste konsulentmiljøene?

Ta gjerne kontakt med Dfind ved Jacob Bruun på e-post: jacob.bruun@dfind.no / 921 33 989 eller Pål Lyngheim e-post: pal.lyngheim@dfind.no / 926 32 230 for en uforpliktende prat.