Data Solution Architect

Publisert:
06.10.2020
Sted:
Oslo
Kategori:
IT, Teknologi og Telecom
Varighet:
Fast
Søknadsfrist:
29.10.2020

Vi i Elkem er med på å løse noen av verdens viktigste utfordringer, som klimaendringer, energisikkerhet og urbanisering. Som en av verdens ledende produsenter av silikoner og silisiumløsninger, jobber vi hver dag for å akselerere overgangen til en mer bærekraftig fremtid. Elkem har produkter i hele verdikjeden fra kvarts til silisium og spesialsilikoner, samt sterke markedsposisjoner innen støperilegeringer og karbonmaterialer. Vi er 6200 ansatte fordelt på 29 verk og salgskontorer i 28 land.

Vi er i gang med å bygge opp et nytt og spennende fokusområde, Digital Office - som vil rapportere direkte til CEO. Målet er å bygge opp et team, som skal drive den digitale transformasjonen på tvers av divisjoner, og fabrikker i Elkem over hele verden. Vi ønsker å skape et temposkifte i leveransen av digitale, målbare og skalerbare løsninger gjennom hele verdikjeden vår. Visjonen er å bli et datadrevet selskap og ta en ledende posisjon i industrien! Er du med?

Hos oss får du en sentral rolle i å sette fart og retning i denne nye spennende satsingen. Vi er i starten av reisen vår med å fange ustrukturert data og du vil være med å bygge use cases og “puddle by puddle”. Vi har masse spennende data og vi håper du vil være med å utnytte innsikten fra våre produksjonssensorer, PLCer, MES- og ERP systemer. Dette vil være en spennende reise i et stort selskap som satser, har korte beslutningsveier og kommer raskt i mål. Elkem bygger kapabiliteter innen batteri, solcelleproduksjon og produksjon av andre avanserte materialer, som skal være med å forme en grønnere fremtid!

Som vår nye Data Solution Architect kommer du til å jobbe på mange ulike nivåer, men ta utgangspunkt i våre use cases og være med å planlegge, og bygge løsningene. Du vil hjelpe oss med å forstå datakilder, industriell data, samle ustrukturert data, sensorikk data og strukturert ERP data -se hvordan ting henger sammen, samtidig som du har oversikt over det store bildet. Rollen kan lokaliseres både på vårt kontor i Oslo og/eller Kristiansand.

Vi håper du har sterk erfaring med informasjonsarkitektur og klarer å sette det i kontekst av virksomhetsarkitektur. Du vil være sentral i å bygge videre på vår arkitektur, definere roadmap, sette mål-arkitekturen og ha holdninger til sikkerhet, samt fremtidige teknologiske valg. Vi har satset på skyen, bruker ulike public cloud leverandører og ønsker at du kan bli med å utfordre både våre leverandører, og konsulenter på løsninger. I rollen vil det, normalt, være en del reiseaktivitet til våre enheter over hele verden og du må trives med at bygge relasjoner på tvers av kulturer og fagfelt.

Vi tenker du har:

  • erfaring med å bygge funksjonell informasjonsarkitektur
  • jobbet inn mot med industri- eller produksjonsmiljøer
  • gode resultater med å effektivisere og strømlinje prosesser
  • et ende til ende perspektiv og klarer å engasjere de rundt deg
  • lyst til å bygge en datadreven verdikjede

Er du klar for din neste utfordring? Våre rådgivere i Dfind, Jacob Bruun og Ingrid Solheim er tilgjengelig på 92133989 / 46418032 eller jacob.bruun@dfind.no / ingrid.solheim@dfind.no


Viktig informasjon om rekrutteringsprosessen:
Vi kjører prosessen som normalt, men er fleksibel og kan gjennomføre intervjuer på video om dette er ønskelig.

Elkem ble grunnlagt i 1904 og er en av verdens ledende leverandører av silisiumbaserte materialer. Selskapets virksomhet dekker hele verdikjeden fra kvarts til spesialiserte silikonprodukter i tillegg til produksjon av ferrosilisium og karbonmaterialer. Hovedkontoret ligger i Oslo, og selskapets 29 produksjonssteder og nettverk av salgskontorer verden over sikrer nærhet til kundene og tilgang til alle verdensmarkedene.