Data Scientist - Oslo

Publisert:
08.10.2018
Sted:
Oslo
Kategori:
IT, Teknologi og Telecom
Varighet:
Fast
Søknadsfrist:
22.10.2018

Det kunne handlet om meldinger, minutter og data. Det kunne handlet om ruteren, smarttelefonen og nettbrettet. Om et raskt 4G-nettverk, nye basestasjoner, eller om hva som skjer bak neste sving. Alt det er bare en del av hele bildet, for oss handler det i bunn og grunn om menneskene. Det er historien om en sommerforelskelse i Skagen, om telefonsamtaler ut i de sene nattetimer og lange meldingssekvenser. Vi kunne fortsatt, men poenget vårt er at teknologi først blir interessant når mennesker tar den i bruk, og løsninger er først gode når de betyr noe for deg i ditt liv. Lyst til å bli med oss på reisen videre?

Vi søker Data Scientist til vårt Consumer-miljø

Vi er i endring. Og det har vi helt siden selskapet vårt så dagens lys. Samfunnet digitaliseres, brukermønstrene forandrer seg og kundene stiller høyere krav på oss som leverandør. Midt i dette har vi et hav av muligheter. Muligheter til å forenkle hverdagen for kundene våre. Muligheter til å berike livene våre med enda bedre kommunikasjonsopplevelser. Og til å knytte oss nærmere til det som betyr noe for oss. Vi vet at nøkkelen til å lykkes med produkt- og tjenesteutviklingen ligger i innsikt. Derfor har vi den siste tiden bygget et slagkraftig fagmiljø av Data Scientists, ETL-utviklere, innsiktsarkitekter og analytikere som utvikler en ny, skybasert dataplattform. Nå søker vi flere skarpe hoder med på laget. Kanskje er det deg?

Du blir del av et team som har som mål å tilgjengeliggjøre innsikt og informasjon for hele organisasjonen. Målet med denne satsningen er å tilby beslutningstakerne våre enda bedre underlag i arbeidet med å skape nye produkter og tjenester, samt forretningsmessige beslutninger på veien dit. Hvordan kan vi kommunisere analysene vi gjør, og forklare modellene som innsiktsavdelingen produserer? Dette er sentrale problemstillinger for teamet, som du også vil få bryne deg på. Du vil spille en viktig rolle i vår transformasjon til å bli et innsiktsdrevet selskap, og mer konkret kommer du til å:

 • Utføre planlagte samt adhoc-analyser med formålet å enten forbedre eller initiere nye, personaliserte aktiviteter mot kundene våre
 • Proaktivt utføre analyser og utarbeide innsikt for å utvikle kundebasen vår videre
 • Utvikle modeller og algoritmer til anvendelse datasett
 • Arbeide tett med stakeholders i mange deler av organisasjonen der målet er å identifisere data som kan anvendes til beslutningsunderlag og strategiske valg
 • Utvikle prosesser og verktøy for å overvåke og analysere prestasjonene i ulike modeller samt datatreffsikkerhet

Vi søker deg som har:

 • Erfaring som Data Scientist, eller i en tilsvarende rolle
 • Jobbet med statistiske dataspråk som for eksempel R, Python, SQL eller øvrige, for å trekke ut innsikt fra store datasett.
 • Erfaring fra å arbeide med og utvikle dataarkitektur, og du bør ha god forståelse for statistiske metoder og konsepter
 • Svært gode kommunikasjonsferdigheter, både på norsk og engelsk
Som person kjennetegnes du ved at du:
 • Trives i alle deler av analysearbeidet, helt fra prepping av data til modellering og endelig presentasjon av funn.
 • Er opptatt av at data skal skape merverdi for forretningen.
 • Fokuserer på å løse problemer og tilegner deg ny kunnskap for å utvikle deg selv videre.
 • Er god til å kommunisere funn og beslutningsunderlag – du er en god formidler, og du trives med å kommunisere på alle nivåer i en organisasjon

Hos oss vil du innta en viktig posisjon der dine faglige vurderinger vil veie tungt. Vi leter etter deg som er nysgjerrig på trender og nye løsninger, og som er opptatt av å identifisere nye kilder og veier til innsikt.

Hvorfor jobbe hos oss?
I Telia blir du del av et svært kompetent miljø av medarbeidere med faglig spisskompetanse fra en rekke ulike disipliner. Vi tror på å jobbe på tvers av både team og avdelinger, så du kan forvente å bli inkludert i mange spennende oppgaver og prosjekter. Hos oss får du en rolle der du vil bidra sterkt til utviklingen vår i innsiktsdomenet, og muligheten til å jobbe tett med dyktige kollegaer som også vil bidra til å utvikle deg. Kompetanseutvikling står sentralt for oss, både gjennom måten vi jobber på, men også de tilbudene vi gir deg underveis som ansatt hos oss. I takt med vår videre vekst vil det selvsagt også være gode muligheter for en spennende karriereutvikling internt. Vi håper du lar deg friste av muligheten til å drive Data & Analytics videre i Telia, og ønsker din søknad hjertelig velkommen!