Business Controller - Oslo

Publisert:
10.10.2018
Sted:
Oslo
Kategori:
Økonomi
Varighet:
Fast
Søknadsfrist:
Snarest
Som vår forretningsorienterte og dyktige Business Controller vil du være en sentral ressurs for å sikre videre lønnsom vekst i et konsern med høye vekstambisjoner. Som Business Controller skal du være «økonomisjef» og utøve controlling iht. ambisjoner og mål for TINE Rådgivning, Medlemsservice og Strategi, samt TINE IKT. Du vil også delta i oppfølging og utvikling av oppgaver og prosesser innenfor ansvarsområdet til TINE Forretningsanalyse.

Du vil arbeide tett med beslutningstakere og ha en bred kontaktflate på tvers av funksjonsområder i organisasjonen. Du vil fremstå som en sparringspartner for ledelsen og andre sentrale personer i organisasjonen og det forventes at du proaktivt bidrar til å skape god forståelse for økonomisk utvikling gjennom analyser for å sikre forretningsmessige resultater og fremtidig måloppnåelse.


Arbeidsoppgaver
 • Være sparringspartner og gjennomføre analyser, opplæring og rådgivning ved behov
 • Sikre budsjettering og regnskapsoppfølging, samt bidra til resultatsikring og annen ledelsesrapportering
 • Gjennomføring av økonomiske analyser og rådgivning i prosjekter 
 • Bidra til oppfølging, vedlikehold og videreutvikling av relevante grunnsystemer og forretningsmessige styringsverktøy.
 • Deltakelse i strategiarbeid

Kompetanse
 • Høyere økonomisk utdannelse tilsvarende siviløkonom eller master
 • Minimum 5 års relevant erfaring fra controlling og/eller revisjon
 • Faglig innsikt, interesse for og erfaring fra management rapportering, finansiell planlegging, dashboard/KPIer og analyse
 • Interesse for norsk landbruk og landbrukspolitikk
 • Erfaring fra forbedringsarbeid og/eller forretningsutvikling er en fordel
 • God erfaring med bruk av økonomi-/rapporteringssystemer, business intelligence, Word, Powerpoint og Excel. Fordel med erfaring fra M3 og QlikView  

Personlige egenskaper
 • Analytisk, nysgjerrig og forbedringsorientert 
 • Strukturert, målrettet og har god gjennomføringsevne
 • Proaktiv, selvstendig og resultatorientert
 • God til å kommunisere, skriftlig og muntlig

Vi tilbyr utfordrende arbeidsoppgaver i et sterkt og erfarent fagmiljø med fokus på kompetanseutvikling og erfaringsutveksling. Nåværende arbeidssted er TINE sitt hovedkontor i Lakkegata 23 på Grønland i Oslo, men TINE har besluttet å samlokalisere hovedkontoret med TINE Meieriet på Kalbakken i Oslo og flytting er planlagt i løpet av 2019. 

Om du finner stillingen interessant, så ta kontakt med Senior Advisor Joachim Claeson i Dfind for en uforpliktende og konfidensiell prat, eller søk i dag ved å sende søknad og CV via Dfind sitt elektroniske rekrutteringssystem. Relevante attester og vitnemål legges ved elektronisk.  

I forkant av ansettelse vil det kunne bli foretatt en bakgrunnssjekk for å verifisere opplysninger som fremgår av CV og tilgjengelig dokumentasjon. Bakgrunnssjekken er tilpasset stillingens karakter og gjennomføres etter samtykke fra aktuelle søkere. Nærmere informasjon vil bli gitt. 

Alle henvendelser vil bli behandlet konfidensielt.

TINE Gruppa er en av Norges største næringsmiddelbedrifter og leverandør av kjente merkevarer som Jarlsberg, Norvegia, TINE Brunost, Biola, YT og TINE Yoghurt. TINE eies av 12 000 melkebønder i samvirke, og vår forretningsidé er å foredle rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Det skal vi gjøre i nært samspill mellom natur, landbruk, forbrukere og handel. TINE er til stede over hele landet med sine meierier, og i tillegg har vi flere norske og utenlandske hel- og deleide datterselskaper, inkludert Diplom-Is og Fjordland. TINE Gruppa har ca. 5500 ansatte og en omsetning på ca. 22 milliarder kroner.

TINE Forretningsanalyse er en enhet med ansvar for økonomistyring og styringsinformasjon. Vi skal sikre at TINE har økonomisk beslutningsgrunnlag og analyser av høy kvalitet som bidrar til gjennomføringsevne og måloppnåelse.