Rekruttering bygger på kunnskap, erfaring, metodikk og engasjement. Vår lange rekrutteringserfaring i kombinasjon med vår spisskompetanse innenfor IT sikrer at vi kan definere dine behov.

Vi foretar mer enn 600 rekrutteringer i året, og vi arbeider etter en kvalitetssikret rekrutteringsprosess og unike løsninger, utarbeidet etter hver kundes behov. Hver rekruttering drives som et enkelt prosjekt med et tydelig mål, en tidsplan og kontinuerlige oppfølginger for at du som kunde skal kunne føle deg trygg under prosessens gang.

Skulle du ikke bli fornøyd har vi en kvalitetsgaranti som innebærer at vi endrer rekrutteringen.

Slik finner vi rett kompetanse for deg

For å nå de mest kvalifiserte kandidatene for tjenesten arbeider Dfind IT sine rekrutteringsrådgivere med parallelle søk. Vi jobber med utsendelse via våre omfattende CV-databaser og med målrettet annonsering i nøye utvalgte medier for å tiltrekke oss de kandidatene som aktivt søker jobb.

Personer som ikke er aktivt arbeidssøkende, kontaktes gjennom det vi kaller sosial rekruttering. Sosial rekruttering innebærer at vi benytter oss av sosiale medier som eksempelvis LinkedIn, Twitter og Facebook for enkelt og rask å kommunisere med vårt unike nettverk som vi proaktivt har bygget opp i løpet av snart 10 år, og som består av tidligere kandidater, Dfind IT sine IT-konsulenter, tipsere og andre personer med IT-kompetanse.

Vil du vite mer?

Vi forteller gjerne mer om hvordan vi kan hjelpe deg å rekruttere IT-spesialister. Ring oss for rådgivning på 400 21 450, eller send inn en forespørsel og vi vil kontakte deg.