Tips Vanskelig å strukturere arbeidsoppgavene? Tar planleggingen opp alt for mye av tiden din hver dag? Her er fem enkle knep som brukes av entreprenørstjernene. På tide å rette blikket fremover!

Oppstartsnettstedet Entrepreneur har samlet fem idiotsikre tips som kan hjelpe deg med å strukturere og planlegge utviklingen på forhånd. Bruk tipsene hver arbeidsdag, så er du mer eller mindre garantert forbedring:

Planlegg arbeidet en dag i forveien

Et tips som er enkelt å lett å ta til seg. La det siste arbeidet du gjør hver dag, være å planlegge morgendagens oppgaver! Ingen vet hva du vil møte når du kommer inn på jobben neste dag. Sjansen er stor for at noe eller noen vil ta opp all tiden din med en gang. Har du planlagt dagen på forhånd, blir det enklere å ta seg av nye oppgaver, og du slipper å sløse bort tid på å organisere dagen når de uforutsette oppgavene er organisert.

Se helheten i arbeidet

Du bør se på hver arbeidsdag som at du tar ett eller flere steg nærmere de overordnede målene dine på arbeidsplassen. Se ikke på arbeidsoppgavene dine som separate øyer hvis de har samme formål: å få deg til å utvikle deg og prestere på jobben.

Bruk tid sammen med andre ambisiøse mennesker

Forsøk å være sammen med høyt presterende kolleger (og andre) som du kan lære deg noe nytt av. Det vil gi deg utvikling og suksess i det lange løp.

Sett deg et mål som du vet at du kan nå tidlig på dagen

Klarer du å gjøre en enklere oppgave om morgenen, kommer du inn i en flyt som gjør det enklere å ta deg av oppgavene som kanskje kjentes overveldende ut på forhånd. Står du foran et virkelig vanskelig mål, vil det kanskje være nødvendig med flere små suksesser for å gi deg fremdrift.

Still spørsmål til deg selv

Hva lærte du i dag? Hvordan vil du anvende deg av det i morgen? Dette er spørsmål som høyt presterende arbeidstakere ofte stiller seg selv automatisk – men det kan ikke understrekes nok hvor viktige de er. Hvis du stiller deg disse spørsmålene på slutten av dagen, hjelper det deg med å kartlegge din egen utvikling og stimulerer lysten til å lære og forbedre deg.