Aktuelt Onsdag 28.februar inviterte Oslo Business Region, sammen med House of Nerds til Oslo Startup day: Gaming in Society, og vi i Dfind IT var selvsagt gjester!

Her hørte vi Keynotes fra flere spennende foredragsholdere som tydeliggjør hvordan gaming, gamification og simulering gjør inntog i mange tradisjonelle bransjer og industrier. 

Stor etterspørsel

MegaPop har holdt på i mer enn 10 år med å utvikle spill, og ser nå at det er nettopp dette som gir business inn i helt andre bransjer. De opplever stor etterspørsel etter deres kompetanse, og til tross for at de ikke tjener noe særlig på spill, så er det nettopp utviklingen av dette som skaffer MegaPop business i dag. Jørgen Tharalden, CEO i selskapet, poengterer videre at det i Norge gis relativt liten støtte til gaming-relaterte initiativer, mens de i Finland har gjort dette over en periode på over 20 år. Det er dette som gjør at Finland ligger milevis foran innen spillutvikling.

Leselyst gjennom lek

Poio, som gjør lesetrening til en lek, snakket om mestringsfølelse hos barn ved å stimulere læring på en slik måte at man stadig blir bedre. Gjennom å starte på ett nivå for så å jobbe deg oppover, som nettopp et spill stimulerer, frigjøres dopamin og trigger lysten til å fortsette. De ønsker å utvikle verktøy som lærere kan bruke for å fange barns oppmerksomhet samtidig som de lærer både lærer å lese bedre men også øke lesehastighet.

Virituell Rehab

Det er også mange aktører som utvikler spill, nødvendigvis ikke bare for spillets skyld. Playpulse utvikler spill for gjøre trening morsomt, og har her satt brukeropplevelsen og interaksjonen i fokus. De utvikler en plattform hvor spill og sykling sømløst integreres, og jobber nå med å komme opp med en plattform som andre også kan utvikle på. Truls ved Sunnaas Sykehus snakket om hvor viktig simulering og spill kan være innen helseområdet, og forteller hvordan de har tatt i bruk ulike spill i rehabilitering og at VR for dem handler om Virtuell Rehab. Sjekk ut www.spilldegbedre.no !

Nye plattformer

Anne Lise fra Attensi fortalte entusiastisk om hvordan de sørget for at 26 000 ansatte ved Gardermoen flyplass hadde gjennomført nødvendig trening allerede før den nye terminalen åpnet og at de ansatte på denne måten allerede kjente flyplassen før første dag på jobb. Dette viser at de etablerte kurs- og læringsplattformene har fått seg en solid utfordrer og at vi kommer til å se mange nye og spennende og kurs og opplæringsformer fremover.

Spill er ikke bare spill lenger. Gaming og spillutvikling er nå grunnlaget for blant annet økt læring, nye muligheter innen rehabilitering, tids- og miljøbesparende opplæringsløp, uten risiko! Det har gjort læring lett tilgjengelig fra devices vi allerede har og senker terskler for ny kunnskap. Win!

Nerd?

Det er intet mer naturlig sted å møtes for læring om gaming enn House of Nerds. HoN har 150 spillstasjoner og konsoller fra de mest oppdaterte leverandørene som PlayStation og Turtle Beach. Gamingmaskiner med topp ytelse gjør E-sport lett tilgjengelig for alle. I tillegg er de en fasilitator av arrangementer for næringslivet hvor de bygger bro mellom gaming, teknologi og business. Nerd eller ikke nerd, du er hjertelig velkommen!

Er du utvikler og har lyst til å jobbe med spillutvikling? Det kan godt være at vi kan være en døråpner for deg, så ta gjerne kontakt for mer info!