Tips Kaldsvetter du, er du nervøs eller generelt redd for å trå feil? Ta det med ro! Å være nervøs før jobbintervjuet er som oftest et godt tegn. Dessuten er det håndterbart.

Som konsulentsjef i Proffice Industri & Logistik sørger Stefan Arkelius for at rett konsulent tildeles rett oppdrag. I årenes løp har han intervjuet en lang rekke kandidater, og de aller fleste har hatt én ting til felles.

– Alle er nervøse. Det er helt naturlig i en intervjusituasjon, og det er rekruttereren også klar over. Dessuten kan det være et godt tegn å være litt nervøs. Det viser at du virkelig vil ha jobben, så prøv å ikke bekymre deg som mye for det, sier Stefan.

Bruk tid på forberedelsene

Men følelsen av ubehag og uro kan likevel være der. Det beste knepet for å komme rundt den, er å forberede seg godt, mener Stefan.

– Det er alfa og omega. Har du blitt innkalt til intervju, er det første du må gjøre å tenke gjennom hvorfor de skal ansatte deg, og hva du kan tilføre. Bruk tid på å lese om selskapet, men også på å lese gjennom din egen CV og ditt eget personlige brev. Gjør det til du føler deg sikker på hva du vil løfte frem, og kan svare på de spørsmålene som kan dukke opp.

Neste skritt er øving og atter øving. Når informasjonen er der, er det om å gjøre å få den til å sitte. Kjenner du at du kan gjøre ditt beste, vil nervene roe seg.

– Få hjelp av venner og familie og øv på vanlige intervjuspørsmål som «Hva er dine styrker og svakheter?» og «Fortell litt mer om dine tidligere jobber». Gjennomfør hele intervjuer og be om tilbakemelding. Det er kjempeviktig, sier Stefan.

Visualiser – og se det større perspektivet

Det er lett – og helt naturlig – å kjenne seg utsatt i en intervjusammenheng. På den andre siden av bordet sitter jo rekruttereren som skal avgjøre om du er den rette personen til jobben. Men husk at det er samme press på dere begge to. Du skal være rett til jobben – men jobben skal også være rett til deg.

– En rekruttering er en totrinns match på den måten at du sitter i en posisjon der du også skal avgjøre om stillingen er rett for deg. Hvis du kjenner at nervøsiteten hemmer deg, så si det til rekruttereren. Det kan ta brodden av spenningen.

Du kan også få ro og en bedre følelse hvis du går gjennom intervjuet mentalt på forhånd og ser for deg at du lykkes, mener Stefan.

Siste-minutt-tipset du ikke må glemme

Når dagen har kommet, er antakelig nervøsiteten på sitt sterkeste. Har du forberedt deg godt, gir det forhåpentligvis ro, men planlegg dagen nøye slik at det ikke skjer noe uforutsett.

– Husk at det er naturlig å være nervøs, og sørg for å ha god tid. Ikke ta sjansen på å bli stresset bare fordi bussen er forsinket eller sykkelen punkterer. Prøv å konsentrere deg om andre ting enn intervjuet. Du kan for eksempel ringe til en venn og snakke om noe helt annet.

Hva kan du gjøre etter intervjuet?

Når intervjuet er over, har du gjort det du har kunnet. Om det holder til en ansettelse eller ikke, er ikke lenger i dine hender.

– Opplevelsen av om det har gått bra eller dårlig, kan være høyst subjektiv. Prøv å gi slipp og avdramatiser situasjonen. Selskapet har valgt å kalle deg inn til intervju, og du har gjort ditt beste. Hører du ingenting på to uker, kan du ringe og høre hvordan det går, men ellers rekker det lenge med en takkemail.

Og husk at det alltid kommer nye sjanser, sier Stefan.