Inspirasjon Bytte av jobb kan ofte være en tung prosess. Det oppleves forskjellig fra person til person, og det er derfor vanskelig å gi noen fasit på hva man skal gjøre og hvordan man skal gjøre det. Noen elementer kan man allikevel trekke frem som viktige å tenke på.

1. Finn ut hva du vil

Det er først da du vil kunne fullt ut benytte deg av ditt nettverk. Finn ut hva det er som trigger deg, hvorfor vil du bytte jobb, hva mangler du i dag og hva er det du nå ser etter. Finn ut hvilke selskap/bransjer eller stillinger du vil kunne oppnå dette, og begynn å jobbe spesifikt mot de respektive.

2.  Nettverk

De fleste har et mye større nettverk enn det man faktisk er klar over. Ditt nettverk strekkes seg vesentlig lenger enn de du har daglig eller ukentlig kontakt med. Ditt nettverk er for eksempel alle du har jobbet med, ledet eller blitt ledet av i tidligere jobber. Ofte flytter folk på seg, og man kan ta vare på gode kontaktpunkter – ditt nettverk – fra tidligere arbeidsforhold. Men med dette er det jo også viktig å alltid ha i bakhode at man etterlater seg et inntrykk. Så implisitt i dette ligger det jo at man alltid bør ha fokus på å etterlate et godt inntrykk av seg selv. Gjør en god jobb, og vær ærlig – dette vil alltid hjelpe deg på sikt.

3. Referanser

Husk at din nåværende jobb er den beste referansen du har. Sørg derfor for å gjøre en god jobb i dag. Ha fokus på jobben, selv om det å søke jobb er en fulltidsjobb, bør fokus være på din nåværende stilling. Vær ærlig med de du har rundt deg. Diskuter gjerne dette med din leder, og vær ærlig på at du på sikt ønsker deg andre muligheter. Ofte vil din leder sette pris på at du er ærlig, og dette er kanskje en person som vil kunne være en god referanse – og samtidig har vedkommende kanskje et nettverk du har lyst til og mulighet til å nyte godt av.

4. Bruk tiden det tar

Ikke fort deg å sleng inn en søknad. Legg din stolthet i en god søknad og en skreddersydd CV. Ofte får man mange søkere til en stilling, og ofte er det veldig tydelig dersom man har «slengt» inn en søknad. Du vil heller bruke tid på først å finne ut hva du vil og deretter søke målrettet på noen få stillinger.

5. Be om tilbakemelding

Dersom du følger punkt 4, og bruker tid og energi på å søke en stilling, fortjener du også god tilbakemelding. Detter gjelder selv om du ikke kommer inn på intervju. Normalt er en skriftlig tilbakemelding det man kan forvente dersom man ikke kommer på intervju, og en muntlig tilbakemelding dersom man har vært på intervju. Men det viktige i dette er jo at man får noe mer enn en generisk tilbakemelding. Be om konstruktive innspill, men ha samtidig forståelse for at det kan være mange søkere, og dette er noe som kan ta tid.

Dersom du ønsker mer informasjon om jobbytte er du velkommen til å ta kontakt. Vi tar gjerne en samtale om hvordan du skal ta neste steg i din karriere.