Kunnskap

Kontanter og kortbetalinger er på vei ut. Framtidens betalinger blir mer virtuelle enn vi kjenner dem i dag – men hvordan?

De seneste årene har utviklingen i Norge vært rask innenfor betaling, faktura og identitet med VIPPS, e-faktura, Bank-ID, MobilePay og andre smarte apper. Felles for dem alle er at de har som målsetning å forenkle transaksjonene. Vi kan se at både Apple og Google jobber med store prosjekter, der hensikten er å gjøre betaling enklere over hele verden, og at Amazon vil lage butikker uten kø, hvor man kun går inn... og ut, alt mens betalingen skjer helautomatisk

Sikkerhet er viktig for alle når det kommer til betaling, og jo raskere betalingsløsningene blir, jo høyere krav stilles det til sikkerheten, for å verifisere at alt går riktig for seg.

Også betaling i næringslivet blir endret med digitalisering og automatisering av tradisjonelle faktureringsmetoder. Dette medfører store tids- og kostnadsbesparelser for bedriftene. Fakturaer til alminnelige forbrukere kan med VIPPS godkjennes på farten på mobilen og KID-nummer og papirfaktura kan være fortid. Samtidig stiller det store krav til lederne i virksomheten. Kunden etterspør hele tiden effektive løsninger, og teknologien endres fort. Brukervennlighet må vurderes i forhold til krav til sikkerhet.

Felles for både VIPPS, Apple Pay, Google Pay og MobilePay er at de bygger på kredittkort som gjør betalingen rask og smidig. Det ligger store endringer i fremtiden, og vi kommer til å se løsninger som kommer til å gå utenom de store kredittkortkjempene ved direkte overføringer fra konto-til-konto, for å skjære omkostningene helt til bunnen. Spørsmålet er hvordan?

I Dfind ser vi etter folk som kan være med på digitaliseringsreisen, hjelpe våre kunder med å få et forsprang og være med på å skape noen av de betalings- og identifikasjonsløsninger som vi skal bruke i Norge i fremtiden og kanskje i resten av verden.

Ta kontakt med Jacob.bruun@dfind.no eller Ingrid.skantze@dfind.no hvis du har lyst til å bidra med din digitaliseringskompetanse innen betaling/faktura/identifikasjon.

Følg oss gjerne på Dfind Norge på Facebook og LinkedIn