Inspirasjon For kort tid tilbake inviterte Finn.no til The Hunt 2018. Et event for oss som jobber med rekruttering. Med faglig innhold, live podcast-innspilling, artister og komikere har Finn.no lagt opp til årets arrangement for bransjen. Kveldens høydepunkt var likevel årets prisutdeling. For ingenting er som å samle flere hundre relativt konkurransedrevne mennesker under samme tak (les: i samme skur) for å dele ut pris for årets byrå, årets headhunter, årets stillingsannonse, årets kampanje og årets HR-avdeling!

Selv deltok jeg som tilskuer, fellow headhunter og heiagjeng. For det er bare fem uker siden jeg begynte å jobbe sammen med Janne Kristiansen og Jacob Bruun i Dfind, og de var som team finalister til “Årets Hodejeger”! I team med noen av landets beste hodejegere er det lett å føle seg ung og uerfaren. Junior, som ofte kan føles som noe i nærheten av å ikke helt være “der” ennå. Men nå, litt over en måned etter oppstart, og en uke etter The Hunt sitter jeg igjen med følelsen av at jeg på ingen måte jager seniortittel, eller forsøker å nå dit de mer erfarne kollegaene mine er (selv om finaleplass i The Hunt hadde vært vanvittig kult en dag). Jeg opplever at det er et helt annet sett skills enn de jeg kanskje har listet opp på LinkedIn mine ledere har valgt å investere i.

Gen Z vs. gen X? 

Lecyca Curiel fra Nederland stod for (etter min subjektive mening) kveldens mest interessante keynotes. Sammen med Thimon De Jong snakket hun om forskningen på sin egen generasjon - Gen Z, og hvordan de skiller seg fra Millennials, som jeg selv hører til. Mens du leser dette trer faktisk en helt ny generasjons arbeidskraft ut i arbeidslivet, og for en hel generasjon toppledere kan det bli avgjørende å forstå dem. Hvis menn er fra Mars og kvinner er fra Venus, så er Gen Z og Gen X fra forskjellige universer! Hvem av dem skal lære den andres språk?

 

 Lecyca Curiel

Brobyggere

En av mine nære venner, som jobber med IT-relatert sikkerhet i et av de kuleste selskapene jeg vet om klør seg ofte i hodet over at jeg sjeldent sender tekstmelding, men ofte ringer - eller enda bedre; facetimer! For det gjør jeg helst. Tekstmelding-appen på telefonen min er nesten urørt, og de dype samtalene med vennene mine foregår på Snapchat. Jeg kommuniserer også med både kunder og kandidater gjennom sosiale medier, fremfor de mer formelle kanalene som e-post eller telefon! Den største forskjellen på meg og Gen Z er likevel at jeg forstår at generasjonen før meg IKKE forstår! Jeg har brukt disketter, installert Windows X og husker at Myspace kom før Facebook. Augmented reality er for meg hverdagslig, men ikke en selvfølge. Lecyca Curiel mener min generasjon er brobyggere mellom de før, og de etter oss. De som husker floppy disk, og de som ikke vet hva de skal gjøre med en blyant og en kassett.

Endret forskningsfokus

Underveis i foredraget ba Lecyca alle millennials reise seg, for så å fortelle oss at vi ikke lenger forskes på. Vi er ikke lenger unike eller spesielle bare ved å være oss selv! Det fikk meg til å tenke på en annen samtale jeg har hatt med en fellow millennial, som fortalte meg at han i dag føler han ofte får ekstraordinær applaus på arbeidsplassen, kun fordi han dukker opp og er seg selv; innovativ, digital og framoverlent! Hva sier det om oss, og hva sier det om Gen X?

Kidsa kommer!

Den gode nyheten er at vi, millennials, på ingen måte er utdatert. Tvert imot. Vi er høyst nødvendige. Hvem andre skal sørge for en jevn overgang, en hand-over av stafettpinnen? Hvem andre skal oversette og sitte i styrerommet for å bane vei?

Vår øverste leder, Espen Steinsrud, National Director i Dfind tror det vil lønne seg å ha tillit til den neste generasjons arbeidstagere. Han tror det vil gi rask forretningsutvikling, nye metoder, større samhandling og lavere terskel for utnyttelse av ny teknologi! Selv om vi ofte kanskje er vant til å få flere tilbakemeldinger på egne prestasjoner, forventer kjapp respons og kanskje er over gjennomsnittlig utålmodige i forhold til det dagens ledere er komfortabel med, tror Espen de må være flinkere til å gi kidsa mer ansvar tidlig; vi er sultne!

Elisabeth Langseth, Advisor
+47 984 68 690
elisabeth.langseth@dfind.no